O nama Arhitektonski tehničar Građevinski tehničar Geodetski tehničar Likovni tehničar Stručna škola Nastavne aktivnosti Vannastavne aktivnosti Aktuelnosti Pedagoški kutak Biblioteka Informacije Korisni Linkovi Kontakt Aktuelnosti-Video  e-mail me
FESTIVAL RADA SREDNJIH TEHNIČKIH I STRUČNIH SKOLA BIH

Školska 2011/2012. godina

JU MS Građevinsko-geodetska škola Tuzla osvojila je I mjesto na izložbi radova iz redovne nastave sa ukupno 470 bodova. (Prema propozicijama Festivala rada I mjesto na izložbi radova iz redovne nastave zauzele su sve škole sa osvojenih 450-500 bodova).

2. mjesto, zanimanje keramičar, osvojio je učenik Mihad Šimić sa ukupno 87 bodova.

Školska 2010/2011. godina

III Festival  rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH održan je 7. maja 2011. godine u Tešnju. Festival rada svečano je otvoren u Sportskoj dvorani Tešanj u 11:00 sati. Organizator ove smotre stvaralaštva je predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika tehničkih i srednjih škola FBiH, profesor Hasan Brkić, a domaćin je bila JU Mješovita srednja škola Tešanj.

Na Festivalu rada učešće je uzela 81 škola.

Na Festivalu rada učenici su se takmičili iz 23 zvanja i 23 zanimanja, a takmičarski dio se odnosio na dokazivanje znanja i vještina putem praktičnih, izložbenih i pismenih radova.

JU MS Građevinsko-geodetska škola Tuzla prijavila je učešće iz 5 stručnih zvanja, te osvojila sljedeća mjesta:

1. mjesto, zanimanje keramičar, osvojio je učenik Vedran Bisić (ukupno 100 bodova) – mentor nastavnik Ramiz Hodžić

5. mjesto, zanimanje zidar, osvojio je učenik Ademir Bajrami (ukupno 69 bodova) – mentor nastavnik Abdurahman Kadrić

2. mjesto, zanimanje geodetski tehničar, osvojila je učenica Mirela Hadžić (ukupno 15 bodova) – mentor nastavnik Kadrija Ibišević

5. mjesto, zanimanje građevinki tehničar, osvojio je učenik Ivanić Goran (ukupno 66 bodova) – mentor nastavnik Ferid Skenderović

1. mjesto, zanimanje arhitektonski tehničar, osvojio je učenik Mersad Mušić (ukupno 84 bodova) – mentor nastavnik Jasminka Dropić

Prema propozicijama Festivala rada naša škola je zauzela I mjesto na IZLOŽBI RADOVA IZ REDOVNE NASTAVE:

- Dženita Džinić i Mersad Mušić (organizacija građenja) – mentor nastavnik Jasminka Hadžić

- Seldin Bečić i Selvir Suljić (makete mostova: drveni i betonski) – mentor nastavnik Amela Karahodžić

- Goran Ivanić (idejni projekat puta 5. razreda) – mentor nastavnik Hasija Omazić

- Mersad Mušić (projekat osnovne škole) – mentor nastavnik Jasminka Dropić

U kategoriji IZLOŽBA DIGITALNIH FOTOGRAFIJA, pod mentorstvom nastavnika Alise Matar, učešće su uzeli učenici:

- Anis Fazlić - 3. mjesto

- Ajla Bajramović – 7. mjesto

- Mirela Tubić – 8. mjesto

TAKMIČENJA

Školska 2011/2012. godina

- 24. marta 2012. godine na natječaju likovnog stvaralaštva na temu "Frankofonija", učenik Samid Velagić osvojio je 2. mjesto.

- Na održanom kantonalnom takmičenju iz matematike naši učenici su postigli sljedeće rezultate:

Seid Gušić, 8. mjesto, I razred

Dženita Čizmić, 23. mjesto, I razred

Almedina Hamzić, 9. mjesto, III razred

- Na općinskom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano 31. marta 2012.godine u JU Srednjoj ekonomskoj školi u Tuzli, našu školu su predstavljale učenice IV LT razreda: Amina Šećić i Ajla Bajramović. Od 26 učenika IV razreda naše učenice su osvojile sljedeća mjesta: Amina Šećić - 4. mjesto sa osvojenih 80 bodova, a Ajla Bajramović - 9. mjesto sa osvojenih 68 bodova. Obje učenice su se plasirale na kantonalno takmičenje.

- Kantonalno takmičenju iz engleskog jezika održano je 5. maja 2012.godine u JU Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli. Učenica Amina Šećić se plasirala na 4. mjesto sa osvojenih 80,5 bodova, a Ajla Bajramović na 12. mjesto sa osvojenih 72,5 bodova. Mentor našim učenicima bila je profesorica engleskog jazika Amra Kušljugić.

- U subotu, 14. aprila 2012. godine U Behrambegovoj medresi u Tuzli, održano je I kantonalno takmičenje iz historije. Učešće je uzelo 47 učenika sa područja Tuzlanskog kantona. Našu školu su predstavljali Benjamin Barčić, učenik II GT2 razreda koji je osvojio 20. mjesto, te Ernad Junuzović, učenik IGT1 razreda koji je osvojio 23. mjesto.

Školska 2010/2011. godina

- U subotu 12.marta 2011. godine održano je Drugo općinsko takmičenje iz engleskog jezika za srednje škole. Domaćin za prvi i drugi razred srednjih škola bila je JU Srednja ekonomska škola, a za treći i četvrti razred JU Turističko - ugostiteljska škola.

Učestvovalo je 15 škola iz općine Tuzla.

Našu školu na ovom takmičenju predstavljali su učenici prvog razreda Anisa Prohić, Jasmina Mehmedbegović i Edin Mašić, učenica drugog razreda Almedina Hamzić, i učenica trećeg razreda Ajla Bajramović. Mentor našim učenicima bila je profesorica Amra Kušljugić. Najbolji rezultat je postigla Ajla Bajramović, učenica IIILT razreda, koja se plasirala na kantonalno takmičenje, na kojem je osvojila sedmo mjesto.

- 28. aprila 2011. godine Građevinsko-geodetska škola je bila domaćin Takmičenja likovnog stvaralaštva srednjih škola iz Tuzle. Naši učenici su uzeli učešće u ovom takmičenju.

- Na Općinskom prvenstvu srednjih škola u odbojici, održanom 14. i 18. marta 2011. godine, muška ekipa naše škole zauzela III, a ženska ekipa IV mjesto.

- Na Općinskom prvenstvu srednjih škola u košarci, održanom 5. i 6. aprila 2011. godine, muška i ženska ekipa naše škole su uzele učećše. U okviru grupe „B“ naša škola je bila domaćin i organizator takmičenja.

- Učešće smo uzeli i na Općinskom prvenstvu srednjih škola u nogometu, održanom 20. aprila 2011. godine.

- 14. marta 2011.godine u prostorijama naše škole održano je školsko takmičenje iz „Projekta građanin“. Žiriju i publici su se predstavila tri odjeljenja sa temama:

IIILT – „Danas djeca imaju djecu“

IIIG/GT – „Pušenje tihi, ali efektivni ubica“

IIIAT –„Mladi i alkohol“

Našu školu na Općinskom takmičenju predstavljala je kombinovana ekipa učenika iz sva tri odjeljenja sa temom“ Danas djeca imaju djecu“.

Na Općinskom takmičenju predstavnici naše škole su se plasirali na 5. mjesto.

Školska 2009/2010. godina

- U Tuzli je 06.03.2010 g. održano opštinsko takmičenje iz engleskog jezika na kojem su učestvovali učenici JU Građevinsko-geodetske škole u kategorijama prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda pod mentorstvom prof. Amre Kušljugić i prof. Asje Agić.

- U organizaciji Udruženja matematičara Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzla, 2. aprila 2011. održano je kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola. Domaćin ovog takmičenja je bila Mješovita srednja škola Gračanica. Učešće je uzelo 30 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Našu školu je predstavljala Azra Alić, učenica IIAT odjeljenja.

Takmičenje učenika prvih razreda održano je u JU Gimnazija “ Meša Selimović”, a učenici koji su učestvovali, te se plasirali na sledeće pozicije su:

1. Hamzić Almedina, 14. mjesto, sa ukupno 71 bodom

2. Nakić Avdić, 20. mjesto sa ukupno 60 bodova

3. Imamovic Miralem, 22. mjesto sa ukupno 55 bodova

U JU KŠC“Sveti Franjo“, u kategoriji drugih razreda:

1. Almir Vuković, osvojio je 17. mjesto ss 58 bodova

2. Šulović Hasib, osvojio je 26 mjesto sa 37 bodova

3. Murisa Ahmetašević, osvojila je 5. mjesto sa 75 bodova i plasirala se na kantonalno takmičenje koje je održano 10.04.2010. godine u Lukavcu na kojem je pomenuta učenica osvojila 3. mjesto sa ukupno 82 boda.

- Učešće na kantonalnom takmičenju iz matematike – mentori prof. Fazlić Nasiha i prof. Skokić Munevera

- Održano je školsko takmičenje „PROJEKT GRAĐANIN“ - pobjednici su učenici III – LT sa temom „ZABORAVLJENA UMJETNOST“.

Dalje su učenici učestvovali na opštinskom takmičenju sa mentorom Ferhatović Mevludinom.

- 13. marta 2010. Godine održano je Opštinsko takmičenje iz Njemačkog jezika u prostorijama JU Srednja trgovinska škola Tuzla. Učenik Haris Hodžić predstavljao je našu školu, pod vodstvom mentora profesorice Almedine Aljić i osvojio 6. mjesto.

SMOTRA KULTURNO-UMJETNIČKOG STVARALASTVA SKOLA TK

Školska 2010/2011. godina

U organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzla, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, 18. maja 2011.godine je u Bosanskom kulturnom centru održana Završna manifestacija u sklopu Desete smotre kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Učenicima koji su uz svoje redovne obaveze, proveli dosta vremena učestvujući u vannastavnim aktivnostima, te dali sve od sebe da što bolje predstave svoje škole na Smotri, obratila se i Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministrica MONKS-a u Vladi TK-a, sa riječima zahvalnosti i pohvale za uloženi trud. Vršilac dužnosti direktora Pedagoškog zavoda Tuzla, Izet Numanović, uručio je diplome predstavnicima škola, koje su na ovoj Desetoj, Jubilarnoj, smotri stvaralaštva ostvarili najbolje rezultate.

Trebalo bi puno više vremena da učenici pokažu sve ono što tokom pedagoške godine nauče u sklopu vannastavnih aktivnosti koje im pružaju mogućnost da prepoznaju i usmjere svoj talenat i ponekad, možda i životno opredjeljenje. Cilj ovog takmičenja je izgrađivanje stvaralačkih i estetskih sposobnosti, te povezivanje i druženje učenika.

Naša škola je u ukupnom plasmanu ostvarila treće mjesto!

Školska 2009/2010. godina

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla održana je Deveta smotra kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola TK.

Riječ je o smotri prvonagrađenih tačaka iz svih oblasti stvaralaštva kao što su horovi, recitali, moderni ples, folkolor i drame. Ove godine učešće u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu uzelo je preko dvadeset hiljada učenika osnovnih i srednjih škola.

U ukupnom plasmanu srednjih škola, naša škola je osvojila prvo mjesto, kao i specijalno priznanje iz oblasti likovno stvaralaštvo.

DRAMSKA SEKCIJA

Školska 2010/2011. godina

- Osnovna škola „Novi grad“ bila je domaćim X smotre stvaralaštva učenika srednjih škola. Učenici su pokazali svoja dostignuća i umijeća iz tri oblasti: drama, recitacija i recital.

Osvojeno 2. mjesto — drama „Proba ili Naš će život možda postati san“ Irfana Horozovića Učestvovali su učenici IIIAT razreda Musanida Muminović, Salem Suljkanović i Almir Vuković, koji su dobro odglumili povjerene im uloge Baise, Kenana i reditelja. Dramsku sekciju vodi Elvira Čolaković, prof. bosanskog jezika i književnosti.

Školska 2009/2010. godina

Dramsko djelo:

- „POVRATAK FILIPA LATINOVIĆA„– MIROSLAV KRLEŽA

- Općinsko takmičenje 100 bodova - osvojeno prvo mjesto!

- Kantonalno takmičenje 99 bodova - osvojeno prvo mjesto!

Članovi:

1.Ajla Bajramović

2.Ramić Emir

3.Edina Rakovac

Mentor: Hanifa Krasnić, prof. bosanskog jezika i književnosti.

RECITATORSKA SEKCIJA

Školska 2010/2011. godina

- Osnovna škola „Novi grad“ bila je domaćim X smotre stvaralaštva učenika srednjih škola. Učenici su pokazali svoja dostignuća i umijeća iz tri oblasti: drama, recitacija i recital.

Na ovoj smotri učenici naše škole su se predstavili u svim oblastima i potigli sljedeće rezultate:

1. mjesto — recital “Epilog” Mike Antića u izvedbi učenika Ajle Bajramović IIILT i Miralema Imamovića IIGT uz muzičku pratnju učenika Emine Jahić IIAT i Nakića Avdića IIAT, a pod mentorstvom profesorice Edine Bijedić.

Školska 2009/2010. godina

Recitacija:

„NAŠA TAJNA„– DESANKA MAKSIMOVIĆ

- Općinsko takmičenje 100 bodova - osvojeno prvo mjesto!

- Kantonalno takmičenje 99 bodova - osvojeno prvo mjesto!

Recitator:

1.Edina Rakovac

Mentor: Bijedić Edina, prof. bosanskog jezika i književnosti.

MUZIČKA SEKCIJA

Školska 2010/2011. godina

- Općinsko takmičenje - osvojeno prvo mjesto!

- Kantonalno takmičenje - osvojeno prvo mjesto!

Školska 2009/2010. godina

- Općinsko takmičenje 28.04.2010 93,66 bodova - osvojeno prvo mjesto!

- Kantonalno takmičenje 12.05.2010 100 bodova - osvojeno prvo mjesto!

Članovi:

1.Romano Kuduzović – Akustična gitara;elektična gitara

2.Emina Bruljić – Pjevač

3.Bojan Vejzović – Pjevač

4.Emina Jahić – Akustična gitara

5.Nakić Avdić – Bas gitara

6.Mensur Lukavičkić – Bubnjevi

Pratnja:

1.Amina Dropić – Flauta

2.Merima Muratovic – Ples

3.Leila Ibrahimović – Ples

4.Amir Softić – Ples

5.Husein Muminović - Ples

Mentor: Dropić Jasminka,dia.

MODERNI PLES

Školska 2010/2011. godina

-U okviru Smotre stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Općine Tuzla, održano je takmičenje u kategoriji modernih plesova. Takmičenje su organizovali Pedagoški zavod Tuzla i Univerzitetski plesni klub Univerziteta u Tuzli, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Na Smotri je učestvovalo 18 osnovnih i 9 srednjih škola. Učenici su pokazali izuzetnu vještinu kako u modernim, tako i u standardnim vrstama plesova. Na općinskoj smotri učenici naše škole su osvojili treće mjesto.

Školska 2009/2010. godina

- U organizaciji Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli i Ministarstva za obrazovanje, kulturu i sport TK u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzla, u Tuzli je odrzano takmičenje općinske ˝Smotre stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola za 2009/2010. godinu˝. U Osnovnoj školi ˝Centar˝ Tuzla učenici osnovnih i srednjih škola sa područja općine Tuzla takmičili su se u modernom plesu.

Naša škola je osvojila treće mjesto!

FOLKLOR

Školska 2009/2010. godina

U OŠ „Miladije“ Tuzla održana je općinska smotra folklora osnovnih i srednjih škola. Na smotri je učestvovalo petnaest osnovnih škola i četiri srednje škole.

Naša škola je osvojila prvo mjesto i plasirala se na Kantonalno takmičenje!

Članovi folklorne sekcije:

Kasumović Amela, Hadžić Mirela, Mujeznović Amela, Jašarević Emina, Mrkaljević Selma, Begičić Fata, Ibrahimović Lejla, Hasanović Amela, Purković Alan, Altumbabić Mirza, Đulović Mirsad, Čolić Jasmin, Vuković Almir, Suljić Salem, Hodžić Asmir, Dedić Edina, Dedić Meliha, Zahirović Meliha, Rušiti Armin…